Бізнес ідеї для села – виробництво трав’яного борошна і трав’яних гранул

Сфера сільського господарства в Україні вважається сьогодні досить перспективним напрямком. І окремим рядком відзначимо тут наступну бізнес-ідею – виробництво вітамінного трав’яного борошна і трав’яних гранул. Збуваючи цей потрібний на ринку продукт в якості кормових добавок худобі, можна почати непогано заробляти.

 Трав’яне борошно – вітамінна добавка до комбікормів або повноцінний корм, отриманий шляхом висушування натуральних трав. Це найцінніший продукт, що містить в своєму складі протеїн, каротин, вітаміни.
Виготовлення трав’яного борошна і трав’яних гранул вважається рентабельним, перш за все, за рахунок високого попиту на продукцію. Заготовлювати сіно про запас не завжди вигідно фермерам – зберігання запасів займає багато місця, а сам продукт з часом втрачає свої корисні властивості. Трав’яна ж мука – зовсім інша справа. Вона, висушена при певних умовах і сформована в гранули, може дуже довго зберігатися і склад її при цьому не змінюється. Враховуючи, що конкуренція в цій галузі невелика, продаж кінцевої продукції може приносити підприємцю високі прибутки – навіть з урахуванням її збуту тільки на місцевому ринку.
Наступний аргумент на користь даної бізнес ідеї – простота технології, яка дозволяє здійснювати виготовлення трав’яного борошна в домашніх умовах. Розмістити нескладне обладнання можна на базі власного гаража або заміської ділянки. А освоїти технологічні етапи зможе навіть неспеціаліст в цій області.

 Корисним кормом можна забезпечувати не тільки свою худобу, але постачати продукт сусіднім фермам. Для цього й потрібно, що вивчити попит і купити міні установку, адже великі виробничі потужності для початку не потрібні.
І навіть незважаючи на те, що виробництво трав’яних гранул є сезонних бізнесом, підприємство навіть за такий нетривалий час зможе забезпечити собі великі запаси готового продукту, яке потім можна збувати великим або дрібним оптом фермерським господарствам.
 Незважаючи на найпростішу технологію, на виході можна отримувати продукцію різної якості. І вона ділиться на 3 класи. Чим вищий клас, тим добавка містить більше корисних інгредієнтів, а відповідно і дорожче. І щоб мати можливість постачати продукцію у всі верстви населення, краще, якщо лінія з виробництва трав’яного борошна буде випускати кожну з можливих її класів.

Технологія виробництва трав’яного борошна передбачає переробку самих різних лугових і польових рослин – конюшини, люцерни, пшениці, звіробою та багато інших. На підприємствах рідко роблять ретельне сортування сировини, що надійшла, а тому, спеціальний млин просто змішує в єдину масу всі трави які надійшли на лінію.

В цілому, технологічна лінія виробництва вітамінно-трав’яного борошна може бути представлена ​​так:

  • Первинне подрібнення сировини.
  • Сушка трав’яної маси.
  • Кінцеве подрібнення трави.

 На цьому, в принципі, технологія може бути закінчена, оскільки на виході ми отримуємо готове для продажу трав’яне борошно. Але виробництво трав’яного борошна в гранулах вимагатиме присутності останньої стадії – гранулювання муки.
Описана технологія цілком «робоча». Але підприємці сьогодні намагаються впроваджувати такі способи приготування трав’яної добавки, які б значно здешевили процес. Наприклад, коли перед сушінням подрібнену масу пров’ялюють, щоб зберегти в ній каротин і затратити менше часу на висихання продукту. Але в цьому випадку, доведеться витратитися на додаткові установки для трав’яного борошна, що не завжди підходить новим підприємцям, обмежених в засобах.

У укомплектовану лінію входять наступні машини і апарати:

  • Промисловий подрібнювач.
  • Конвеєри.
  • Колони охолодження.
  • Фасувально-пакувальний автомат.

Зверніть увагу: схема виробництва трав’яного борошна може дещо відрізнятися від наведеної вище. Виробники намагаються знаходити нові рішення для зниження собівартості готової продукції. Адже трав’яне борошно можна назвати дешевим кормом.




[wpdreams_rpl]
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 голосів, в середньому: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *