Бізнес ідея – виробництво ковбаси

власний бізнес

Шукаєте який бізнес можна відкрити, не можете знайти цікаві бізнес ідеї в Україні? А чому б не зайнятися виробництвом якісної ковбаси!

Сучасний ковбасний ринок переповнений низькоякісним продуктом. Споживачам потрібно краще і за якість люди готові переплачувати. Саме тому виробництво хорошої, смачної, якісної ковбаси здатне стати джерелом високого і стабільного доходу для підприємця.

Почати варто з організації невеликого цеху. Можна придбати готовий моноблок, тобто своєрідний цех в контейнері. Такі приміщення конструюються вже з урахуванням вимог санітарно-епідеміологічної служби, тому проблем з цією організацією у вас в подальшому не виникне. Все, що потрібно бізнесменові – взяти в оренду земельну ділянку для установки моноблока.

Рентабельність бізнесу оцінюється в 30%. Але щоб домогтися такого результату, потрібно виготовляти, як мінімум, 200 кг ковбаси за одну робочу зміну. Площа цеху повинна бути в цьому випадку не менше 50 кв.м. (В ідеалі, 100 квадратів).

Колектив міні-підприємства буде невеликим. Головна роль в ньому відводиться технологу. Саме від цього фахівця залежить якість готової продукції. Технолог розробляє рецептуру і стежить за виробництвом на всіх етапах. Тому заробітна плата цього працівника буде високою. Крім цього, буде потрібно пара м’ясників, фахівець з бухобліку, підсобні робітники, механік, водій-експедитор.

Мінімальна вартість повноцінної виробничої лінії вітчизняного виробництва встановилася на рівні 8000 доларів. Таке обладнання зможе випускати потрібний обсяг продукції але за багатьма показниками, зокрема, за ступенем автоматизації та сервісними можливостями, воно поступається імпортним аналогам.

Налагодити безперебійне постачання сировини можна, уклавши договір з кількома невеликими фермерськими господарствами. Переконайтеся, що їх продукція має сертифікати якості. Незайвим буде додатково перевірити м’ясопродукти. Для цього, як правило, наймають ветеринарного лікаря.

Мінімальний стартовий капітал дорівнює 15 000 у.о. Цієї суми достатньо для реєстрації підприємства, придбання обладнання та сировини, а також для оплати перших двох місяців оренди. Орієнтовно, невеликий ковбасний цех буде приносити своєму власникові до 5000 доларів щомісяця. Тобто окупаються вкладення досить оперативно.




1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 голосів, в середньому: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *